31.10.2013 00:00:00
CSO, "Kampüste Senfonik Akşamlar" Turnesi ile dördüncü kez anadolu yollarındaydı
Doğuş Grubu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ana sponsorluğu kapsamındaki "Kampüste Senfonik Akşamlar" turnesinin dördüncüsünü Doğu ve İç Anadolu Bölgesi'ndeki üniversitelerde gerçekleştirdi.
Yürüttüğü sayısız projeyle Türkiye'de kültür-sanatın gelişiminin en önemli destekçilerinden biri olan Doğuş Grubu, 2007 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzaladığı bir protokolle başlayan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ana sponsorluğu kapsamında, CSO ile 2009 yılında ilkini gerçekleştirdiği "Kampüste Senfonik Akşamlar" projesini bu yıl yine farklı Anadolu şehirlerine taşıdı. CSO'yu bugüne kadar gitmediği Anadolu'daki illere götürerek, bu illerde bulunan üniversiteler aracılığıyla gençlere ve bölge halkına klasik müziği sevdirmeyi hedefleyen turnede; bu yıl 5 ilde gerçekleşen 5 konserle hedeflenen kişi sayısının üzerine çıkılarak, yaklaşık 6.000 kişiye ulaşıldı.
Geçtiğimiz yıllarda oldukça ilgi gören ve bu yıl 22-28 Ekim tarihleri arasında düzenlenen turne kapsamında CSO; Yozgat Bozok Üniversitesi'nde, Nevşehir Üniversitesi'nde, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde ve Malatya İnönü Üniversitesi'nde konserler verdi. CSO, 25 Ekim Cuma günü ise Kayseri Valiliği'nin ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımlarıyla gerçekleştirilen özel bir konser için Kayseri'deydi.
Çoksesli evrensel sanat müziğinin Türkiye'de yaygınlaştırılması için çeşitli projeler üreterek klasik müziğin daha fazla insan tarafından tanınıp sevilmesini hedefleyen Doğuş Grubu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ana sponsorluğu kapsamındaki "Kampüste Senfonik Akşamlar" turnesinin dördüncüsünü İç Anadolu ve Doğu Bölgesi'ndeki üniversitelerde gerçekleştirdi.
Dünyada bugüne kadar kesintisiz devamlılık sağlamış, en köklü senfoni orkestralarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Doğuş Grubu ve üniversiteler iş birliği ile 22-28 Ekim tarihleri arasında 4 şehirde düzenlediği 4 konserle, İç Anadolu ve Doğu Anadolu üniversitelerindeki gençler ve bu şehirlerdeki klasik müzik tutkunları ile buluştu. CSO, ayrıca 25 Ekim Cuma günü Kayseri Valiliği'nin ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımlarıyla gerçekleştirilen özel bir konserde sahne aldı. CSO, bu yıl ziyaret ettiği 5 ilde, yaklaşık 6.000 klasik müzikseverle buluştu.
Doğuş Grubu, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen projeyle klasik müziği Türkiye'deki tüm gençlere sevdirmeyi ve uzun vadede bu müzik türüne ülkemizde hak ettiği önemi kazandırmayı hedefliyor.
CSO, bu yılki turnede 4 üniversite ziyaret etti
22 Ekim'de Yozgat Bozok Üniversitesi ile başlayan "Kampüste Senfonik Akşamlar" turnesi, 23 Ekim Çarşamba günü Nevşehir Üniversitesi'nde devam etti. CSO, 26 Ekim tarihinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde gerçekleşen konserin ardından, 28 Ekim Pazartesi günü Malatya İnönü Üniversitesi'nde verdiği konserle turneyi noktaladı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül CSO'yu Kayseri'de izledi
CSO, turne devam ederken 25 Ekim'de Kayseri'de İdil Biret ve Cihat Aşkın'a eşlik ettiği özel bir konser gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımlarıyla gerçekleştirilen bu özel konser, Kayseri Valiliği'nin ev sahipliğinde Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Kervansarayı'nda gerçekleşti.
Cihat Aşkın ve İdil Biret bir kez daha CSO ile sahnede yer aldı...
Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası; Yozgat ve Nevşehir konserlerinde dünyaca ünlü piyanist İdil Biret'e; Sivas ve Malatya konserlerinde ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın'a eşlik etti. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün katılımıyla gerçekleştirilen Kayseri Konseri'nde ise CSO, İdil Biret ve Cihat Aşkın'a eşlik etti.
CSO, turne kapsamında hedeflenen kişi sayısının üstüne çıkarak, yaklaşık 6.000 kişiye ulaştı
Konserlerin yapılacağı illerin seçiminde öncelikle ilde mevcut bir senfonik orkestranın olmaması ve o ili CSO'nun yakın geçmişte veya şu ana kadar hiç ziyaret etmemiş olması gibi kriterlerin dikkate alındığı "Kampüste Senfonik Akşamlar" projesi ile bu yıl hedeflenen rakamın üzerine çıkılarak, yaklaşık 6.000 kişiye ulaşıldı.
Konser salonu yenilenmesi ile başlayan destek devam ediyor
Türkiye'nin ilk çocuk senfoni orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nı kuran, 2005 yılından beri, bir marinada gerçekleştirilen ilk ve tek klasik müzik festivali olma özelliği taşıyan D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin kurucu destekçiliğini üstlenen, 2006 yılından bu yana Leyla Gencer Şan Yarışması'nın sponsoru olan Doğuş Grubu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kasım 2007'de imzaladığı bir protokolle Aralık 2007'de "Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Teknik İyileştirme Projesi"ni başlatarak CSO'nun ana sponsoru oldu. Bir yıldan daha kısa bir sürede, Eylül 2008'de projenin tamamlanmasının ardından bina, 10 Ekim 2008 tarihinde sezon açılışı ile yeniden müzikseverlerle buluştu. İyileştirme projesi dahilinde yürütülen çalışmalar, binanın içinden çevre düzenlemesine kadar pek çok alanı kapsadı.
CSO'ya verdiği fiziki iyileştirme desteğinin ardından kuruma olan desteğini sürekli hale getirmeye amaç edinen Doğuş Grubu, klasik müzik kültürünü büyük şehirlerden Anadolu'ya taşımak ve buradaki gençlere klasik müzik sevgisini aşılamak amacıyla "Kampüste Senfonik Akşamlar" projesini hayata geçirmeye karar verdi. 2009 yılında Konya, Niğde ve Gaziantep illerini kapsayan ilk turne ile 2.200 kişiye; 2010'da Kars, Erzurum, Rize, Giresun ve Trabzon'daki konserlerle 5.500 kişiye ulaşan Doğuş Grubu, 2010 yılında turneyi Hakkari' de yaşanan terör saldırıları sebebiyle erteleme kararı almıştı. Geçtiğimiz yıl 'Kampüste Senfonik Akşamlar' turnesi ile Afyon, Isparta, Burdur, Denizli, Aydın ve Muğla'da verilen konserlerle yaklaşık 6.350 kişiyi klasik müzikle buluşturan Doğuş Grubu, bu yıl ise yaklaşık 6.000 kişiye ulaştı. CSO bugüne kadar, Kampüste Senfonik Akşamlar projesi dahilinde ziyaret ettiği 19 ilde 20.000'i aşkın kişiye ulaşmış oldu.