11.12.2014 00:00:00
"Kampüste Senfonik Akşamlar" Turnesi 3 Tenor İle Zonguldak'ta
Yürüttüğü sayısız projeyle Türkiye’de kültür-sanatın gelişiminin en önemli destekçilerinden biri olan Doğuş Grubu, 2007 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzaladığı bir protokolle başlayan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ana sponsorluğu kapsamında, 2009 yılında ilki gerçekleştirilen “Kampüste Senfonik Akşamlar” (KSA) projesini bu yıl Batı Karadeniz illerine taşıyor. CSO’yu bugüne kadar gitmediği Anadolu’daki illere götürerek, bu illerde bulunan üniversiteler aracılığıyla gençlere ve bölge halkına klasik müziği sevdirmeyi hedefleyen turne kapsamında, bu yıl Batı Karadeniz’deki 5 il ziyaret edilecek.
Ziyaret edilen tüm illerde yoğun ilgi ile karşılanan ve bu yıl 24-29 Kasım tarihleri arasında ücretsiz düzenlenecek turne kapsamında CSO; Sakarya Üniversitesi’nin ardından Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Spor Salonu’nda sahne alacak. CSO, turneye Bartın Üniversitesi, Sinop Üniversitesi ve Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’yle devam edecek. Bu yıl Ankara’ya gelişinin ve Cumhurbaşkanlığı makamı bünyesine alınmasının da 90. yılını kutlayan CSO’nun, Kampüste Senfonik Akşamlar projesi kapsamında 5 bin’i aşkın müziksevere ulaşması hedefleniyor.
Çoksesli evrensel müziğin Türkiye’de yaygınlaştırılması için çeşitli projeler üreterek klasik müziğin daha fazla insan tarafından tanınıp sevilmesini hedefleyen Doğuş Grubu, ana sponsoru olduğu Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile birlikte yürüttüğü “Kampüste Senfonik Akşamlar” turnesinin beşincisini Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki üniversitelerde gerçekleştiriyor.
Dünyada bugüne kadar kesintisiz devamlılık sağlamış, en köklü senfoni orkestralarından biri olan CSO, Doğuş Grubu ve üniversitelerin iş birliği ile 24-29 Kasım tarihleri arasında 5 şehirde konser düzenleyecek. Etkinlik süresince, Batı Karadeniz Üniversiteleri’nde öğrenim gören gençler ve bu şehirlerde bulunan klasik müzik tutkunları ile buluşacak. Doğuş Grubu, beşinci yılına giren bu önemli projeyle CSO’yu daha önce ziyaret etmediği ya da uzun süre önce ziyaret etme fırsatı bulduğu illerdeki klasik müzikseverlerle buluşturmayı ve bu sayede klasik müziğin ülkemizdeki gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.
CSO’nun bu yılki ikinci durağı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi
CSO, Kampüste Senfonik Akşamlar turnesine 24 Kasım Pazartesi günü Sakarya Üniversitesi ile başlayacak. “Kampüste Senfonik Akşamlar” turnesi, 25 Kasım Salı günü Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleşecek konserle devam edecek. CSO, 27 Kasım Perşembe günü Bartın Üniversitesi’nde, 28 Kasım tarihinde Sinop Üniversitesi’nde gerçekleşecek konserin ardından, 29 Kasım Cumartesi günü Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde vereceği konserle turneyi noktalayacak. Toplam 5 ilde bulunan müzikseverlerle her akşam saat 19.30’da buluşacak Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası; Bartın konserinde de Sakarya ve Zonguldak konserlerinde olduğu gibi 3 Tenor olarak tanınan Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar’a, eşlik edecek. Ünlü tenorlar konser boyunca dünya klasikleri ve yerel ezgilerin senfonik uyarlamalarının yer aldığı keyifli bir repertuar sunacak.
Önceki yıllarda turne kapsamında ziyaret edilen 19 ilde, 21 bin 500’ü aşkın öğrenciyle buluşan projenin bu yılki hedefi 5 bin’in üzerinde öğrenciye ulaşmak…
Konser düzenlenecek illerin seçiminde, mevcut bir senfonik orkestranın olmadığı ve CSO tarafından yakın geçmişte veya şu ana kadar hiç ziyaret edilmemiş illere öncelik tanındı. Proje kapsamında CSO, şimdiye kadar 19 ilde 21 bin 500 öğrenciye ulaştı. Bu yıl ise 5 ilde gerçekleştirilecek konserlerle 5 bin’i aşkın klasik müziksevere ulaşılması hedefleniyor.
Konser salonu yenilenmesi ile başlayan destek devam ediyor
Türkiye’nin ilk ulusal çocuk senfoni orkestrası olan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nı kuran, 2005 yılından bu yana bir marinada gerçekleştirilen ilk ve tek klasik müzik festivali olma özelliği taşıyan D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin kurucu destekçiliğini üstlenen Doğuş Grubu; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kasım 2007’de imzaladığı bir protokolle “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Teknik İyileştirme Projesi”ni başlatarak CSO’nun ana sponsoru oldu. Bir yıldan daha kısa bir sürede, Eylül 2008’de projenin tamamlanmasının ardından bina, 10 Ekim 2008 tarihinde sezon açılışı ile yeniden müzikseverlerle buluştu. İyileştirme projesi kapsamında binanın içinden çevre düzenlemesine kadar pek çok alanda yapılan çalışmaların yaklaşık maliyeti 10 milyon TL’dir.
CSO’ya verdiği desteği sürekli hale getirmeyi amaç edinen Doğuş Grubu, klasik müzik kültürünü büyük şehirlerden Anadolu’ya taşımak ve buradaki gençlere klasik müzik sevgisini aşılamak amacıyla “Kampüste Senfonik Akşamlar” projesini hayata geçirdi. 2009 yılında Konya, Niğde ve Gaziantep illerini kapsayan ilk turne ile 2200 kişiye; 2010’da Kars, Erzurum, Rize, Giresun ve Trabzon’daki konserlerle 5500 kişiye ulaştı.
CSO’ya verdiği desteği sürekli hale getirmeyi amaç edinen Doğuş Grubu, klasik müzik kültürünü büyük şehirlerden Anadolu’ya taşımak ve buradaki gençlere klasik müzik sevgisini aşılamak amacıyla “Kampüste Senfonik Akşamlar” projesini hayata geçirdi. 2009 yılında Konya, Niğde ve Gaziantep illerini kapsayan ilk turne ile 2200 kişiye; 2010’da Kars, Erzurum, Rize, Giresun ve Trabzon’daki konserlerle 5500 kişiye ulaştı. 2010 yılında ise ulusal yas sebebiyle konserleri erteleme kararı aldı. Kampüste Senfonik Akşamlar turnesi ile 2012 yılında Afyon, Isparta, Burdur, Denizli, Aydın ve Muğla’da verilen konserlerle yaklaşık 6.350 kişiyi klasik müzikle buluşturan Doğuş Grubu, 2013’te ise Yozgat, Nevşehir, Kayseri, Sivas ve Malatya’da gerçekleştirilen konserlerle, 6.500’ün üzerinde müziksevere ulaştı.